Oriëntatie

De juiste kachel kiezen voor uw specifieke situatie en wensen is niet eenvoudig, dit gebeurt tenslotte maar één of twee keer in uw leven. Goed advies is hierbij natuurlijk van belang, omdat er veel verschillende soorten en maten kachels zijn waaruit u kunt kiezen. Gelukkig helpen wij u graag om de perfecte oplossing te vinden, door middel van de juiste vragen te stellen en een goed advies hier over te geven. De hoofdvraag luidt natuurlijk:

” welke kachel sluit het best aan op mijn wensen? “

Dit is geen simpele vraag, en het vereist aardig wat onderzoek om tot de juiste conclusie te komen. Om u al een beetje op weg te helpen, leggen wij op deze site stap voor stap de criteria uit die invloed hebben op uw perfecte kachel.

Criteria

Straling en/of convectie warmte

Welke warmtesoort past het best bij uw huis? Bij een kachel die veel straling afgeeft, kan in een goed geïsoleerd huis 2 uur stoken al genoeg zijn om het het 24 uur warm te houden.

Lees verder

Hout en pellets

Er gaat natuurlijk niks boven de sfeer en het duurzame karakter van een echte houtkachel, maar voor degene die de ergonomie van een pelletkachel missen bieden wij ook een hybridekachel aan. Een mooie en praktische combinatie tussen hout en pellets, die zelfs in aanmerking komt voor subsidie.

Lees verder

Kachel varianten

Alle voor- en nadelen van verschillende kachel varianten op een rijtje. Zo krijgt u een duidelijk beeld over welke variant bij u past.

Lees verder

CV oplossingen

Wilt u meer dan alleen stoken op hout? Kachelbouwer biedt u ook de optie om water te verwarmen met de kachel in uw huiskamer! Ideaal voor mensen die een alternatief zoeken voor gas.

Lees verder

Koken op hout

Wij bieden ook mogelijkheden om gemakkelijk en eenvoudig op hout te koken! Interessant voor mensen die volledig de gaskraan dicht willen draaien, maar toch willen koken op vuur.

Lees verder

Besturing

Bent u op zoek naar een kachel die met één druk op uw smartphone het huis voor u verwarmt? Deze oplossing zorgt er voor dat u altijd een warm ontvangst hebt wanneer u thuis komt.

Lees verder