Oriëntatie

Bij Kachelbouwer krijg je een totaaladvies over hoe jou woning te voorzien van warmte. In onze toonzaal vind je de massakachel, tegelkachel, leemkachels en finoven maar voordat deze worden gebouwd gaan we eerst aan de slag om een volledig advies te geven.

We denken met jou mee in de warmtevraag voor jouw woning, hoe gebruik je de massakachel. Wat voor type woning en welke isolatie is gebruikt. Ben je met energiebesparende maatregelen bezig of wil je een heel warmte totaalproject met ons starten.

”Wat is een massakachel?“

In het oriënterend gesprek maak je kennis met de mogelijkheden die een massakachel bied en ervaar je in onze toonzaal de fijne stralingswarmte van de leemkachel die de toonzaal verwarmt in de donkere maanden.

Straling en/of convectie warmte

  • Welke warmtesoort past het best bij uw huis? Bij een kachel die veel straling afgeeft, kan in een goed geïsoleerd huis 2 uur stoken al genoeg zijn om het het 24 uur warm te houden.

Hout en pellets

  • Er gaat natuurlijk niks boven de sfeer en het duurzame karakter van een echte houtkachel, maar voor degene die de ergonomie van een pelletkachel missen bieden wij ook een hybridekachel aan. Een mooie en praktische combinatie tussen hout en pellets, die zelfs in aanmerking komt voor subsidie.

Kachel varianten

  • Alle voor- en nadelen van verschillende kachel varianten op een rijtje. Zo krijgt u een duidelijk beeld over welke variant bij u past.

CV oplossingen

  • Wilt u meer dan alleen stoken op hout? Kachelbouwer biedt u ook de optie om water te verwarmen met de kachel in uw huiskamer! Ideaal voor mensen die een alternatief zoeken voor gas.

Koken op hout

  • Wij bieden ook mogelijkheden om gemakkelijk en eenvoudig op hout te koken! Interessant voor mensen die volledig de gaskraan dicht willen draaien, maar toch willen koken op vuur.

Besturing

  • Bent u op zoek naar een kachel die met één druk op uw smartphone het huis voor u verwarmt? Deze oplossing zorgt er voor dat u altijd een warm ontvangst hebt wanneer u thuis komt.