HOUT- OF HYBRIDEKACHELS

Kachels gestookt op brandhout zijn een echte sfeermaker in uw huiskamer. Wist u trouwens dat hout niet brand, maar vergast? U staat er misschien niet bij stil wanneer u in gedachten kijkt naar een fascinerend vlammenspel, maar houtverbranding is een ingewikkeld proces, waarbij het nog aanwezige vocht eerst verdampt, waarna de organische moleculen uiteen vallen in gasvorm. Dit geeft dan het gezellige vlammenspel.

Houtkachels zijn er in vele soorten en varianten. Geschikt voor elke woning, wens en budget is er een hout gestookte kachel die bij u past.

Hybridekachels

Een hybride kachel is geschikt voor zowel pellets als brandhout, een combinatie die alle voordelen van pellets en hout in een kachel heeft. Er kan met pellets automatisch verwarmt worden, zonder er naar om te hoeven kijken. Wanneer u voor de sfeer wilt gaan stoken, kunt u zonder moeite er een blok hout op gooien.

Pelletkachels

Het grote voordeel aan pelletkachels is dat ze ontzettend praktisch zijn. Ze gaan aan met een druk op de knop, en kunnen voor zolang u wilt branden zonder er naar om te hoeven kijken.

Zoals de naam al zegt, worden pellets gebruikt voor de verbranding. Dit zijn geperste korrels gemaakt van fijn gemalen hout. De verbranding hiervan is natuurlijk niet zo mooi als echt hout, maar deze automatische systemen zijn ideaal voor in de huiskamer of schuur/kelder.

Een ander voordeel aan pelletkachels is dat u ze van afstand aan kan zetten door middel van uw smartphone. Ideaal voor wanneer u thuis een warm welkom wil.