Wie en wat is Kachelbouwer

Rond de eeuwwisseling werd bij oprichter, van Kachelbouwer.nl, Ewald Tenhagen het duurzaamheidsgevoel aangewakkerd. Met een gezin met 2 jonge kinderen en een derde op komst groeit de motivatie om zogezegd de wereld een beetje beter achter te laten voor de nieuwe generatie. Daarnaast is ook de wens om meer circulair te leven met producten die in je omgeving te vinden zijn.

In deze tijd (2000) is er nog weinig te vinden over energie neutrale huizen en na enig speurwerk komt Ewald in contact met een Belgisch bedrijf genaamd “Zonne ’Arc”. Hier is al meer dan 25 jaar ervaring opgedaan met de materie en geeft men ook opleidingen. Deze worden dan ook met veel plezier gevolgd. Tijdens een van de bezoeken van een gerealiseerd nulhuis komt Ewald voor het eerst in aanraking met de warmte van een massakachel. Dit maakte zoveel indruk en hierbij maakte het kachelbouw virus hem meester.

Ewald volgde na het voorgezet onderwijs met plezier een opleiding werktuigbouwkunde en later besturingstechniek. Daarna deed hij werkervaring op binnen verschillende bedrijven in de binnen- en buitendienst, in Nederland en ook in het buitenland, als servicemonteur van hightech producten.

Met de ervaring vanuit zijn werkveld en na meerdere jaren kennis te hebben opgedaan over de massakachel startte hij als zelfstandig ondernemer in 2007 het bedrijf “EnergiekProduct” en word zijn beroep “Kachelbouwer”.

Inmiddels hebben wij al veel ervaring en zijn we ruim 15 jaar verder. Door trainingen te volgen in het buitenland en het uitbreiden van de kacheltechnieken zijn wij breed ontwikkeld. Innovatie blijft vast onderdeel van de werkzaamheden. Ook is het bedrijf verder gegroeid met meerdere “kachelbouwers” in dienst. Daarnaast worden er slagen gemaakt om het bedrijfsbureau verder te professionaliseren.

Ons streven is een goed advies te kunnen geven, en een professionele realisatie waar te kunnen maken. Dit met het oog op efficiëntie, duurzaamheid en afwerking.