Wie en wat is kachelbouwer

Ik ben Ewald Tenhagen. Ik ben in het jaar 1964 geboren in Twente. Na het voortgezet onderwijs heb ik met veel plezier een opleiding als werktuigbouwkundige / besturingstechniek afgerond. Daarna heb ik gewerkt voor verschillende bedrijven, waar ik ervaring heb opgedaan in de ontwikkeling, service en productie van high-tech producten.

Het duurzaamheidsgevoel begon bij mijkachelbouwer
van binnenuit steeds sterker te groeien, de motivatie om hier iets mee te doen heeft ertoe bijgedragen plannen te maken om een nul energiehuis te realiseren.

Rond die tijd ( het jaar 2000) was er weinig te vinden over energie neutrale huizen. Ik kwam in contact met een Belgisch bedrijf genaamd de zonne ‘arc, waar ze destijds al 25 jaar ervaring hadden met deze materie. Ook gaven ze opleidingen die ik met veel plezier heb gevolgd.

Tijdens een van de bezoeken aan een gerealiseerd nulhuis kwam ik voor het eerst in aanraking met een warme massakachel. Dit moment zal ik nooit meer vergeten
en heeft mij geïnfecteerd met het kachelbouw virus.

Het heeft nog 3 jaar geduurd voordat ik in 2007 van mijn hobby mijn beroep heb gemaakt genaamd “ Kachelbouwer ”. Inmiddels hebben we veel ervaring , en zijn we door trainingen in het buitenland en het uitbreiden van kacheltechnieken breed ontwikkeld.

Ons streven is een goed advies te kunnen geven, en een professionele realisatie waar te kunnen maken door middel van een oog op efficiëntie, duurzaamheid en afwerking.

Met vriendelijke Groet,
Ewald Tenhagen