Finovens van Kachelbouwer

Met de finovens van Kachelbouwer kiest u voor Finse kwaliteit en design gecombineerd met een hoog verbrandingsrendement. De duurzame finoven verwarmt uw huis in stijl en is zowel in de open ruimte als tegen uw binnenmuur te plaatsen. Bovendien kunt u kiezen uit vele verschillende designs en afwerkingen. Kachelbouwer levert en monteert finovens van de kwalitatieve merken LINNATULI en TULIA.

Hoe werkt een Finoven?

De finoven, ook wel finkachel of massakachel genoemd is in staat om in korte tijd op te warmen en vervolgens deze warmte verspreid over een lange periode vrij te geven. De finoven maakt gebruik van tegenstroomkanalen die het mogelijk maken warmte op te slaan. Doordat de finoven een hoog verbrandingspercentage heeft is het een zeer efficiënte kachel.

Flow door de finoven

Duurzaam en efficiënt

De finoven is bijzonder zuinig en milieuvriendelijk, dit is waarom:

  • Na het opstoken van de kachel wordt de warmte langdurig verspreid.
  • De verbranding van hout in de finoven is bijna volledig, waardoor schadelijke uitstoot van de kachel zeer laag is.
  • In tegenstelling tot andere kachels kunnen snelgroeiende boomsoorten als brandhout worden gebruikt. Nieuwe jonge bomen worden geplant en groeien snel, waardoor ze op korte termijn weer in staat zijn Co2 op te nemen.
  • Finoven modellen ‘Juhana’ en ‘Anna’ kunnen worden uitgebreid met een oven om gerechten in klaar te maken. Zo bespaart u ook nog eens energie bij het koken.

Kan ik met de finoven besparen op mijn energierekening?

Afhankelijk van de isolatie van uw woning, de inhoud en de ligging kunt u aardig wat besparen op uw energierekening. Maar ook als u een standaard kachel overweegt is de finoven een zuiniger alternatief. Door de langzame, bijna volledige verbranding heeft u meer rendement (warmte) en u heeft minder hout nodig om te stoken. Per 100 kg kachel zult u gemiddeld 1 kg hout nodig hebben om 24 uur lang een behaaglijke temperatuur in uw woning te genereren.

Wanneer komt de finoven het best tot zijn recht?

De finovens van LINNATULI en TULIA zijn ideaal om te kunnen bijstoken wanneer de winter op zijn koudst is. In goed geïsoleerde huizen kunnen de ovens zelfs volledig als alternatieve warmtebron dienen. De houtsoorten die u het best kunt gebruiken voor het opstoken van uw finoven zijn van snelgroeiende boomsoorten als sparren, dennen en berken, maar ook snoeihout kunt u prima stoken in de finoven.

Voor echt vakwerk schakelt u Kachelbouwer in

Een finoven bouwen en installeren vereist deskundigheid en vakmanschap. Wilt u meer weten over finovens of wilt u graag een vrijblijvend advies? Neem dan gerust contact met ons op.