Welke soort kachel past bij u?

Vindt u een kachel vooral een gezellige sfeer geven aan uw woonkamer of wilt u hem gebruiken als primaire warmtebron? We zetten onze verschillende soorten kachels voor u op een rijtje:

De Finoven

De finoven, ook wel finkachel of massakachel genoemd is in staat om in korte tijd op te warmen en vervolgens deze warmte verspreid over een lange periode vrij te geven. Door zijn efficiëntie is de finoven een zuinige, milieuvriendelijke warmtebron. De finoven is in te zetten als bijkachel, maar in goed geïsoleerde huizen kan hij prima als primaire verwarming dienen.

De systeemkachel, ofwel combikachel

Deze kachel laat zich kenmerken door het hoge rendement en de schone verbranding van hout. Door speciale naverwarmers die we inzetten verdwijnt de warme rook niet direct, waardoor de temperatuur van de systeemkachel lang hoog wordt gehouden en de uitstraling van warmte optimaal is.

De leemkachel

Het voordeel van een leemkachel is zijn veelzijdigheid in vormgeving met Leem, net als in al onze kachels, kunt u iedere soort onbewerkt hout stoken in deze kachel. Net als de combikachel en onze andere kachelconcepten, werkt hij erg efficiënt en benut de leemkachel brandstof vrijwel volledig. Voor optimaal gebruik raden we aan om te stoken met hout dat een vochtpercentage heeft tussen de 15 en 18%.

De speksteenkachel

Deze kachel is een echte karakteristieke blikvanger in uw woning. Maar daarnaast is de speksteenkachel ook nog eens snel warm te stoken en levert hij een hoog rendement op. Bovendien is de speksteenkachel, net als al onze andere kachels, een schone verbrander, wat ook de luchtkwaliteit ten goede komt.

Centrale verwarming houtgestookt

Wilt u een houtkachel inzetten als alternatief voor uw gasaansluiting? Dat kan met de CV houtkachelsystemen van Kachelbouwer. U voorziet hiermee zelf in de verwarming van uw huis en water. Warm water kan zelfs worden opgeslagen, zo heeft u er ook profijt van wanneer de kachel uit staat.

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden of wilt u advies over de beste kachel voor uw woning? Neem gerust contact met ons op.